Hartelijk dank voor het aanvragen van de brochure!

Je download staat klaar: Masterclass ‘Strategisch Leiderschap’, je ontvangt de brochure ook nog via de e-mail.

De VvAA Business School biedt zorgprofessionals, bestuurders en managers een unieke 5-daagse masterclass rondom het thema leiderschap in het licht van het beroemde toneelstuk ‘Henry V’ van Shakespeare. Je krijgt inzicht in (patronen van) gedragingen en je gaat actief aan de slag om inzichten te koppelen aan de dagelijkse werkelijkheid. Hiermee vergroot je je leiderschapsvaardigheden, onderhandelingskracht, beïnvloedingstactieken en mentale vitaliteit.

Shakespeare’s toneelstuk is gebaseerd op de historische Henry V die in 1415 tijdens de slag bij Agincourt met een schamel Engels leger, nauwelijks 6000 man sterk, het Franse leger, 40.000 à 50.000 man, wist te overwinnen. Hoe kreeg hij dit voor elkaar?

Shakespeare brengt met zijn karakters de menselijke uitdagingen van leiders tot leven. Hoe krijg ik toegang tot verbeeldingskracht? Hoe kan ik anderen inspireren en hoe word ik zichtbaar? Wie kan ik vertrouwen en van wie moet ik afscheid nemen? Kan ik bijtijds van strategie veranderen? En, hoe zwaar en eenzaam kan leiderschap zijn als alles tegenzit.

Tijdens deze inspirerende masterclass krijg je helder inzicht in de drie elementen van jouw eigen leiderschap: context, anderen en de persoon van de leider. Deze elementen koppelen wij aan relevante vraagstukken van leiderschap, sturing en beïnvloeding. Deze vraagstukken zien we ook terug in de koningsdrama’s van Shakespeare.

Hoe kan ik vormgeven aan de organisatie, aan de relaties met anderen en aan mijzelf als persoon? Hoe creëer ik de optimale ‘fit’ tussen mijzelf als leider, mijn medewerkers, collega’s en anderen en mijn context? Tijdens de masterclass gaan we actief aan de slag met deze thema’s en vraagstukken.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen!

Met hartelijke groet,
Team VvAA Business School