Proactief omgang met een crisis

The Passion
Enige tijd geleden werd The Passion weer georganiseerd en ditmaal in Leeuwarden. Vandaag de dag moeten we wanneer er zoveel mensen samenkomen steeds beter nadenken over de risico aspecten van dergelijke evenementen.
Volgens burgemeester Ferd Crone was het compleet veilig om naar The Passion te gaan in zijn stad Leeuwarden. Internationaal Crisisexpert Eelco Dykstra was het daar niet mee eens. Want hoe kan men immers spreken van 100% veilig? En als het dan niet 100% veilig kan zijn, hoeveel risico is er dan en hoe kan er in oplossingen gedacht worden. Zo pleit hij ervoor dat de burger meer betrokken wordt bij de beveiliging van grote evenementen.
Volgens Dykstra loopt de beveiliging bij grote evenementen in Nederland altijd achter de feiten aan. “Er moet proactiever gehandeld worden. Dit bereik je niet door kansberekeningen, maar door scenario’s te bedenken. Betrek de burger erbij. Door ze een structurele plaats te geven aan de overlegtafel. Lokale burgers kennen de pekken in de stad.”
Daarnaast moet Nederland een voorbeeld nemen aan Amerika. Hier worden scenarioschrijvers en fictieschrijvers uitgenodigd door de veiligheidsdiensten om mogelijke rampscenario’s te bedenken. Bij Radio EenVandaag schoof fictie-schrijver Auke Hulst aan om zijn bevindingen van het idee van Dykstra toe te lichten.
Op 11 oktober 2017 nodigen we je van harte uit om de Masterclass Crisis Management voor de Zorg bij te wonen van Eelco Dykstra op Slot Zeist. Wil je hierbij zijn? Schrijf je dan snel HIER in. 
Eelco Dykstra is hoogleraar International Emergency Management aan de George Washington University. In de volksmond wordt hij weleens rampenprofessor genoemd. Zijn expertise varieert van natuurramp tot terroristische aanslag.
Bron: artikel Een Vandaag
Oprichter en academic director van de VvAA Business School, doceert Marketing aan de EuroMBA van IAE in Aix en Provence et Marseille en is auteur van onder andere “Master in Marketing” en “World Mega Trends”.De VvAA Business School helpt jou graag om de bedrijfskundige kwaliteit van jouw (zorg)businessplan te versterken. Wij nodigen je uit gebruik te maken van de unieke mogelijkheid voor een gratis consult op jouw strategische business vraagstuk. Maak vrijblijvend een afspraak op www.vvaabusinessschool.nl/afspraak of stuur een e-mail naar ger.hofstee@vvaabusinessschool.nl.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.