Egon Houben

Drs. Egon Houben

Egon Houben is organisatie-adviseur en specialist in organisatieontwikkeling en verandermanagement en heeft als missie om organisaties en mensen te laten excelleren. Met zijn frisse blik op huidige structuren en bestaande uitdagingen brengt hij het proces van verandering op gang en staat klanten met raad en daad bij om duurzame resultaten te behalen.

Waarde & Risk Management

Don’t tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon. (Michael Jordan)

De snelheid waarin de wereld verandert is hoog. Wat gisteren nog actueel was, is morgen al niet meer van toepassing. Dit vraagt om veel flexibiliteit van organisaties, ook in de publieke sector. Om houvast te geven aan deze veranderende wereld worden kaders en regels neergezet. De governance en risicomanagement structuur wordt hierdoor steeds complexer. Echter, hoe zorg je toch dat je binnen deze kaders de flexibiliteit houdt om mee te bewegen met de veranderende wereld?

Tijdens de module Strategisch risicomanagement & waarde gaan wij in op vraagstukken die nu en morgen spelen. Welke toegevoegde waarde biedt risicomanagement? Hoe krijg je de risk appetite van jouw organisatie in beeld en hoe heb je daar invloed op? Hoe voorkom je beperkende risicoregelreflex vanuit o.a. het bestuur? Hoe adviseer je jouw organisatie over aankomende veranderingen in de samenleving en de bijkomende onzekerheden?

Met het implementeren van strategisch risicomanagement wordt beoogd risico’s in de organisatie beter te beheersen en op een verantwoorde, transparante en expliciete wijze met risico’s om te gaan. Het beheersen van ‘risks to value’ vergt een andere benadering dan het beheersen van ‘risks to performance’. In plaats van interne controle gaat het om voeren van een strategische dialoog. Hier doordenkt u (on)beïnvloedbare risico’s en hun implicaties voor de strategie van de onderneming.

Overige faculteitsleden

Sybren Tijmstra

Prof. drs. Sybren Tijmstra

Organisatie & Integratie

Margreeth Kloppenburg

Drs. Margreeth Kloppenburg

Ethiek vs. Business

Frans Bouwmans

Drs. Frans Boumans MBA

Finance Strategy

Egon Houben

Drs. Egon Houben

Risicomanagement

Walther Ploos van Amstel

Prof. dr. Walther Ploos van Amstel

Supply Chain Management

Harry Stol

Mr. Harry Stol MBA

Sales Management

Jan Scheffer

Ing. Jan Scheffer

Lean Management

Ger Hofstee

Ger Hofstee

Marketing

Guy Lubitsh

Prof. dr. Guy Lubitsh

Change Management

Pieter Klaas Jagersma
Gijs Hiltermann

Drs. Gijs Hiltermann

Financieel Management