Introductiecollege

VvAA Business School zeist

Introductiecollege Bedrijfskunde in de Zorg

In dit open toegankelijk college gaat onze decaan én professor Marketing, Ger Hofstee, in vogelvlucht in op diverse bedrijfskundige onderwerpen en de vraag wat dit betekent voor jouw zorgonderneming.
Bedrijfskundige kennis is in de huidige zorgmarkt onontbeerlijk. In Nederland zijn ruim 180.000 zorgondernemingen actief. Deze ondernemingen worden geconfronteerd met turbulentie in de zorgmarkt. Want de zorgmarkt is flink aan het veranderen; van een aanbodmarkt naar een vraagmarkt, van kleine zorgondernemingen naar grote zorgondernemingen, toenemende druk van de ziektekostenverzekeraars, stijgende zorgkosten en een ontluikende derde geldstroom. Daarnaast wordt bedrijfskunde steeds belangrijker door grotere mobiliteit van de zorgconsument waardoor concurrentie in de zorg toe zal nemen. Bovendien biedt data capturing en digitalisering enorme bedrijfskundige kansen. Deze kansen vragen van de zorgondernemer een proactieve ondernemingsstrategie waarin de vraag wordt beantwoord: “waar ga jij in de nabije toekomst naar toe met jouw zorgonderneming?”

Na afloop van het college is er ruim de mogelijkheid om vragen te stellen en meer te weten te komen over onze gehele leergang Bedrijfskunde in de Zorg.

SHEETS EN PAPER DOWNLOADEN

VvAA Business School zeist

Starttijd

15 november 2017

Eindtijd

15 november 2017

Adres

Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3707CE Zeist

Event Participants

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.