Masterclass ‘Social Return on Investment’

Masterclass---Social-return-of-investment
Zorgondernemingen hebben een grote impact op de maatschappij terwijl hun bijdrage niet of nauwelijks in opbrengsten wordt gemeten. Social Return on Investment is een op Harvard ontwikkelde methode om die bijdrage helder te maken zodat stakeholders die bijdrage naar echte waarde kunnen schatten.

Hoe maak je sociaal rendement van maatschappelijke instellingen zichtbaar en meetbaar?
Social Return On Investment (SROI) is een meetmethodiek die naast het financieel rendement ook het maatschappelijk rendement van investeringen in economische en sociale zin zichtbaar en meetbaar maakt. Doel is de verhouding tussen totale kosten en de maatschappelijke baten (huidig en toekomstig) inzichtelijk te krijgen.

Waar wordt naar gekeken?
  Wat zijn de doelen van de zorgonderneming?
  Wie zijn de stakeholders van de zorgonderneming en welke doelen streven zij na?
  Welke maatschappelijke impact verwachten de stakeholders?

Docent
Gert Rebergen is bedrijfskundige en werkte ruim 25 jaar op alle niveaus in de psychiatrie en daklozenzorg, van uitvoerend therapeut tot directeur. Hij heeft vanaf 2003 diverse sociaal-maatschappelijke ondernemingen opgebouwd op het grensvlak van zorg/welzijn en commercie.

Voor wie?
Deze masterclass is zeer geschikt voor zorgprofessionals die zich graag breder willen ontwikkelen, ambitieus zijn, mee willen denken over verbetering van onze gezondheidszorg of zich aan het oriënteren zijn op een MBA van VvAA Business School.

Geïnteresseerd in deze inspirerende en leerzame masterclass? Geef je snel op! 
In het academisch jaar 2018-2019 organiseert de VvAA Business School 10 masterclasses met een breed scala aan interessante bedrijfskundige onderwerpen. Om je bedrijfskundige kennis en ervaring bij te houden of verder te ontwikkelen!

Je kunt je per masterclass inschrijven, maar natuurlijk ook voor de gehele reeks. De kosten per masterclass bedragen €95. Bij deze kosten zijn inbegrepen:
  Lichte avondmaaltijd
  Kun je een masterclass niet? Dan mag je een collega als vervanger afvaardigen
  Toezending slides van de presentaties
  Toekenning accreditatiepunten na gebleken aanwezigheid

Gert Rebergen

Gert Rebergen

Docent impactmanagement met jarenlange ervaring op het grensvlak zorg/welzijn en commercie.

Onze masterclasses staan open voor alumni, huidige deelnemers aan onze opleidingen én alle andere zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in ontwikkelingen binnen de zorgmarkt.

Nieuw dit jaar is de accreditatie van de masterclasses:
ABAN: 2 punt per masterclass (20 voor de gehele reeks)
✓ Q-keurmerk®: 2 punten per masterclass (20 voor de gehele reeks)

Starttijd

7 november 2018

Eindtijd

7 november 2018

Adres

Slot Zeist | Zinzendorflaan 1 | Zeist

Event Participants