Masterclass ‘Persoonlijkheid en leiderschap’

Leiderschap
Persoonlijkheid en leiderschap zijn vandaag de dag zeer actueel, zeker in de gezondheidszorg. Tijdens deze masterclass leer je alles over genetische bepaaldheid van persoonlijkheid en hoe deze van invloed is op leiderschap.

In verschillende hedendaagse modellen over leiderschap en persoonlijkheid worden relaties gelegd tussen genetica, persoonlijkheidstrekken, leiderschapsgedrag en effectiviteit van dat gedrag. De genetische invloed op persoonlijkheidskenmerken ligt volgens verschillende auteurs tussen de 42% en 57% en op leiderschap tussen de 30%-60%. Dit komt doordat de genen verantwoordelijk zijn voor de productie van hormonen, die weer deels het gedrag bepalen.

Ook lijkt het dat we op basis van onze genen een bepaalde voorkeur voor bepaalde situaties hebben. Een dominant iemand kiest een context waarin hij kan domineren. Tijdens de masterclass gaan wij  nader in op de genetische bepaaldheid van persoonlijkheid (neuroscience en persoonlijkheid) en wordt er een relatie gelegd tussen persoonlijkheid en leiderschapsgedrag.

Tijdens deze inspirerende masterclass staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Verschil tussen typologieën en trekbenaderingen
  • Nature of nurture?
  • Persoonlijkheid en leiderschap

 

Docent
Prof. dr. Jaap van Muijen is psycholoog, docent ‘Leiderschap’ bij de VvAA Business School en hoogleraar psychologie aan de Nyenrode Business Universiteit. Naast uitgebreid onderzoek naar onder andere leiderschap, organisatiecultuur en competentiemanagement is Jaap van Muijen (co-)auteur van diverse boeken en artikelen zoals in  het Journal of European Work and Organizational Psychology, Journal of Occupational and Organizational Psychology, Journal of Leadership Studies and International Human Resource Management.

Geïnteresseerd in deze unieke masterclass? Geef je snel op! 
In het academisch jaar 2018-2019 organiseert de VvAA Business School 10 masterclasses met een breed scala aan interessante onderwerpen. Om je bedrijfskundige kennis en ervaring bij te houden of verder te ontwikkelen!

Je kunt je per masterclass inschrijven, maar natuurlijk ook voor de gehele reeks. De kosten per masterclass bedragen €95. Bij deze kosten zijn inbegrepen:
  Lichte avondmaaltijd
  Kun je een masterclass niet? Dan mag je een collega als vervanger afvaardigen
  Toezending slides van de presentaties
  Toekenning accreditatiepunten na gebleken aanwezigheid

Voor wie?
Onze masterclasses staan open voor alumni, huidige deelnemers aan onze opleidingen én alle andere zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in ontwikkelingen binnen de zorgmarkt.

Jaap van Muijen

Prof. dr. Jaap van Muijen,

Directeur/eigenaar Sense of Leadership, hoogleraar Nyenrode en docent VvAA Business School

Nieuw dit jaar is de accreditatie van onze masterclasses:
ABAN
✓ Q-keurmerk

Schrijf je hier in voor de Masterclass(es) van je keuze

Starttijd

20 maart 2019

Eindtijd

20 maart 2019

Adres

Slot Zeist | Zinzendorflaan 1 | Zeist

Event Participants