Jan Scheffer

Ing. Jan Scheffer

Jan Scheffer is voormalig voorzitter van de Vereniging Logistiek Management, 5 jaar dagvoorzitter geweest van de “Dag van de zorglogistiek”, lid van diverse commissies en besturen in binnen- en buitenland. Hij adviseert veel zorgorganisaties op het gebied van procesmanagement. Daarnaast is hij vaste blogger op Skipr.

Het denken in processen en kwaliteit is diepgeworteld in de aanpak van Scheffer. Deze aanpak en zijn ervaring past hij toe in de industrie, in de zorg, in concrete goederenstromen en administratieve processen. Bij kwaliteit in processen ligt zijn focus op samenwerking met iedereen die bij het proces betrokken is, zowel intern als extern.

Supply Chain Management (Logistiek)

Tijdens dit college worden de mogelijkheden van een logistieke diensten strategie voor zorgorganisaties behandeld. Oorspronkelijk dachten diensten-organisaties zoals ziekenhuizen dat het logistieke denken alleen op productiebedrijven toepasbaar was. Door de invoering van DBC’s (diagnosebehandelcombinaties) en wensen van patiënten om meer onderzoeken tegelijkertijd uit te voeren, werd ‘patiënten logistiek’ ineens belangrijk. Denken hierover heeft bijvoorbeeld het delen van dure apparatuur als scanners door meerdere ziekenhuizen en de distributie van kwaliteit ‘food’ aan het bed opgeleverd.

Overige faculteitsleden

Sybren Tijmstra

Prof. drs. Sybren Tijmstra

Organisatie & Integratie

Margreeth Kloppenburg

Drs. Margreeth Kloppenburg

Ethiek vs. Business

Frans Bouwmans

Drs. Frans Boumans MBA

Finance Strategy

Egon Houben

Drs. Egon Houben

Risicomanagement

Walther Ploos van Amstel

Prof. dr. Walther Ploos van Amstel

Supply Chain Management

Harry Stol

Mr. Harry Stol MBA

Sales Management

Jan Scheffer

Ing. Jan Scheffer

Lean Management

Ger Hofstee

Ger Hofstee

Marketing

Guy Lubitsh

Prof. dr. Guy Lubitsh

Change Management

Pieter Klaas Jagersma
Gijs Hiltermann

Drs. Gijs Hiltermann

Financieel Management