Jim van den Beuken BeBright

Drs. Jim van den Beuken

Jim van den Beuken heeft uitgebreide ervaring met innovaties op het gebied van zorg en welzijn. Vanuit verschillende functies, initiatieven en activiteiten zet hij zich al jarenlang in om een bijdrage te leveren aan het (Nederlandse) innovatieklimaat. Op deze manier ondersteunde hij al een groot aantal organisaties, waaronder ministeries, gemeenten, de Hartstichting, de Efteling, Philips en Unicef.

In 2015 ontving Jim in Chicago een internationale prijs voor visionair leiderschap. Hij publiceerde diverse artikelen, blogs en boeken over zorg, persoonlijk leiderschap en impact, zoals ‘Ja en Nee, Realiseren wat de moeite waard is met de WilDoe methode’, ‘Putting Patients First: Field Guide & Global Lessons’ en ‘Pionier en Piraten, meer zin in leven en werk’. Daarnaast heeft Van den Beuken twee apps ontwikkeld en geeft hij les bij de VvAA Business School en IBO Business School.

In 2003 richtte Van den Beuken Planetree Nederland op, een onafhankelijke non-profit organisatie die in samenwerking met meer dan 30 zorginstellingen in Nederland en België (waaronder GGzE Eindhoven, Gemini Ziekenhuis, Rivas Zorggroep, Flevoziekenhuis en Pantein zorggroep) streeft naar de best mogelijke mensgerichte zorg. Hierbij richt de organisatie zich op de ontwikkeling van een transparant, competent, gezond en barmhartig systeem waarin het welzijn van zowel de patiënten als de werknemers vooropstaat.

Wees creatief

Centraal staan creativiteit en zelf creatief zijn, maar met name de organisatie van het creatieve proces. Je krijgt diverse groepsprocessen en instrumenten aangereikt zodat je een gereedschapskist meekrijgt, waaruit je kunt putten als de innovatieve ontwikkeling van jouw (zorg) organisatie dat nodig heeft.

Overige faculteitsleden

Sybren Tijmstra