Dr. Nicky Hekster

Dr. Nicky Hekster

Na een decennium als Technical Leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux en als IBM Watson-ambassadeur te hebben gefungeerd, werkt Nicky Hekster nu pan-Europees voor IBM Watson Health. Hij concentreert zich op daarbij op ontwikkeling en validatie van oplossingen t.b.v. uitdagingen in het gehele ecosysteem van de gezondheidszorg en de levenswetenschappen.

Naast eHealth en Big Data is hij een expert in het toepassen van AI-technologie op het volledige ecosysteem van betrokkenen in de gezondheidszorg. Hij is geïnspireerd door het verschil dat data en technologie kan maken om de gezondheidszorg en onderzoek te verbeteren.

Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van IHE Nederland (Integrating the Healthcare Enterprise), in welke hoedanigheid hij heeft bijgedragen aan het gecoördineerde gebruik van Zorg ICT-standaarden in Nederland voor regionale en nationale uitwisseling van medische informatie.

Nicky treedt regelmatig op als gastdocent aan universiteiten en hogescholen en is een veelgevraagd spreker of dagvoorzitter op nationale en internationale conferenties en masterclasses.

Hij is tevens executive professor aan de TIAS School for Business and Society, verantwoordelijk voor de track Business Analytics & Intelligence in het MSc MBA-programma.

Nicky Hekster studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij op een onderwerp uit de zuivere wiskunde promoveerde.

Nicky Hekster doceert in de masterclass ‘Digitalisering+ in de Zorg’.

Artificial Intelligence

Alle grote databedrijven houden zich bezig met Artificial Intelligence (AI). Denk aan Google Deepmind, IBM Watson, Microsoft Azure en Baidu Tianzhi. Investeringen in AI nemen enorm toe. Algoritmen kunnen nu afbeeldingen, video’s, woorden, stemmen en gezichten beter herkennen dan wij mensen.

AI wordt steeds beter in het maken van ‘zintuiglijke waarnemingen’ en het begrijpen van voorbeelden van zichzelf en elkaar. AI zal overal beschikbaar komen en voor verstoring zorgen in bijna elk werkgebied. Hoe ziet dat eruit voor de gezondheidszorg?

Overige faculteitsleden

Sybren Tijmstra

Prof. drs. Sybren Tijmstra

Organisatie & Integratie

Margreeth Kloppenburg

Drs. Margreeth Kloppenburg

Ethiek vs. Business

Frans Bouwmans

Drs. Frans Boumans MBA

Finance Strategy

Egon Houben

Drs. Egon Houben

Risicomanagement

Walther Ploos van Amstel

Prof. dr. Walther Ploos van Amstel

Supply Chain Management

Harry Stol

Mr. Harry Stol MBA

Sales Management

Jan Scheffer

Ing. Jan Scheffer

Lean Management

Ger Hofstee

Ger Hofstee

Marketing

Guy Lubitsh

Prof. dr. Guy Lubitsh

Change Management

Pieter Klaas Jagersma
Gijs Hiltermann

Drs. Gijs Hiltermann

Financieel Management