Management Zorg MBA Gezondheidszorg Zorgmanagement Master Healthcare

Maak de zorg weer beter!

Ontwikkel je in slechts 20 maanden op het gebied van (medisch) management, bedrijfskundige expertise en ondernemerschap. Om vanuit de professies de zorg samen met elkaar te versterken!

De gezondheidszorg is enorm in beweging. Dat vraagt meer bedrijfskundige kennis en inzicht en management vaardigheden van de zorgprofessional van morgen! Voor medisch specialisten, zorgmanagers en ondernemers in en nabij de zorg.

Doorgroei en ontwikkeling
Ben je ambitieus en wil je verder groeien tot topprofessional in de zorg? Zoek je verbreding en diepgang van je bedrijfskundige kennis als manager of zorgondernemer? Wil je een bijdrage leveren aan onze sterk veranderende zorgmarkt? Of wil je jouw carrière verder versterken?  Dan ben je bij de VvAA Business School aan het juiste adres!

Brede achtergrond
Ongeveer de helft van onze deelnemers is medisch specialist (of in opleiding daartoe). Daarnaast nemen huisartsen, tandartsen, apothekers, dierenartsen en paramedici deel.  De andere helft wordt gevormd door ondernemers, management en een brede afvaardiging van zorgconsultants.

Leeftijd en regio
De leeftijd van onze deelnemers ligt tussen 27 en 67 jaar, hiervan is 55% man en 45% vrouw. Onze deelnemers komen vanuit heel Nederland. De grootste vertegenwoordiging komt vanuit Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht,  Brabant en de noordelijke provincies. Maar ook vanuit Zeeland, Flevoland, Overijssel en Limburg verwelkomen wij regelmatig deelnemers.

De VvAA Business School is dé Business School van de Nederlandse gezondheidszorg. Aan de hand van wetenschappelijke theorie gekoppeld aan cases van binnen én buiten de gezondheidszorg leer je gedurende het programma op een ‘andere manier’ naar de zorg te kijken. Je combineert een academische benadering met praktische en duurzame oplossingen. Jouw rol als zorgmanager of professional wordt direct herkenbaar versterkt!

Innovatie en creativiteit
Wij dagen je uit om op een innovatieve, kritische en creatieve manier naar de gezondheidszorg te kijken en kansen te creëren.  Je ontwikkelt je in 20 maanden tot een sterke manager met een innovatieve visie op de gezondheidszorg, jouw organisatie en patiënten.

 • Ontwikkel je kwaliteiten op het gebied van leiderschap, management en ondernemerschap
 • Leer van uitgebreide cases binnen en buiten de zorg
 • Vertaal verkregen inzichten direct en praktisch naar jouw eigen zorgorganisatie
 • Je leert met én van jouw mede-zorgprofessionals
 • Zeer goed inpasbaar in de dynamiek van de gezondheidszorg, werk en privéleven

Meer weten?
Download de brochure of kom naar een van onze informatieavonden. Wij beantwoorden graag al je vragen en vertellen je meer over het programma en wat het jou kan opleveren. Tijdens de informatieavond verzorgt Academic director Ger Hofstee tevens het gratis proefcollege ‘Externe ontwikkelingen in de zorgmarkt’.

Aanmelden informatieavond

De claim van onze Business School is niet voor niets ‘Anders leren kijken’. Tijdens je opleiding leer je de theorie en opgedane kennis op een onderbouwde manier te vertalen naar jouw eigen praktijksituatie en kansen voor verbetering te creëren. Je ontwikkelt je management kwaliteiten en je werkt samen met een diverse en brede vertegenwoordiging van zorgprofessionals en managers in de zorg. Daarmee groei je aanzienlijk in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ervaringen van onze alumni
Alumnus en orthopedisch chirurg Jur Vellema vat het mooi samen: “Ik begon de beperkingen van mijn denken binnen het vakgebied te merken. Ik heb gekozen voor het programma van de VvAA Business School om mezelf klaar te stomen voor de veranderingen in de zorgmarkt.”

Je kunt op twee momenten in het jaar instromen, de eerstvolgende mogelijkheid is:

 • Op 26 oktober 2020

Het rooster is ruim van tevoren bekend en verandert na de start niet meer zodat je hier jouw eigen planning of werkrooster op kunt afstemmen. Je kunt het rooster hier downloaden. Schrijf je tijdig in om jouw plek veilig te stellen!

De investering in jouw opleiding bedraagt € 33.340, dit tarief is vrijgesteld van BTW. Voor het financieren kun je gebruik maken van de persoonsgebonden of fiscale aftrek voor studiekosten.

Dit bedrag is inclusief reis- en overnachtingskosten naar en in Ashridge, literatuur, accommodatie op Slot Zeist en studiemateriaal. Er zijn dus geen bijkomende kosten. De VvAA Business School stelt deelnemers als service in de gelegenheid gespreid over de programma periode gespreid te betalen.

Het programma bestaat uit academisch bedrijfskundige en professionele onderdelen die tezamen de basis vormen voor een succesvolle bedrijfsvoering, maar ook voor jou in jouw rol als medicus, ondernemer of manager. Dit geldt voor healthcare start-ups, ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra (ZBC’s), maatschappen én  particuliere praktijken!

Curriculum
Om jou in je persoonlijke en professionele ontwikkeling te laten groeien is ons programma opgebouwd uit 11 bedrijfskundige en 15 professionele modules. Van marketing tot management in de zorg, van financieel management tot eHealth en van strategie tot leiderschap – alle onderdelen die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen als (medisch) manager en leider.

Theses
In het eerste jaar werk je samen met je projectgroep aan een strategische managementopdracht, dit is de thesis als afsluiting van je eerste jaar. In je tweede jaar werk je aan een zogenaamde Blue Ocean: de ontwikkeling van een nieuw niet-bestaand zorgconcept. Deze presenteer en verdedig je samen met je projectgroep voor de afstudeercommissie.

Tentamens
De 11 bedrijfskundige modules worden zowel als groep als individueel getentamineerd. Tentamens zijn géén theoretische overhoringen, maar praktijkgerichte cases waarin je de aangeboden theorie vertaalt naar jouw eigen praktijk.

Taal
De voertaal is Nederlands, met uitzondering van de module Change Management (Ashridge, Engeland).

download-de-brochure

Dé Business School van de Nederlandse gezondheidszorg

Als professional weet jij als geen ander dat de zorg enorm in ontwikkeling is en dat er meer kennis en vaardigheden van je gevraagd worden op het gebied van management, leiderschap en ondernemerschap. Het programma van de VvAA Business School onderscheidt zich op meerdere vlakken van andere Business Schools.

 • Alle stof is zeer praktijkgericht en dus direct toepasbaar
 • Cases van binnen én buiten de zorg om te leren van andere sectoren
 • Je leert met en van andere zorgprofessionals, medisch specialisten, managers en ondernemers
 • Drie dagen college per maand waardoor je de stof écht goed tot je kan nemen

MEER WETEN?

Download de brochure
MBA beoordeeld met 8.8
MBA accreditatie brancheverenigingen KNMvD KNMG NVZA KNMP Q-keurmerk

ONZE DEELNEMERS

Psychiater Arno van Dongen
“Ik ben deze opleiding gaan doen, omdat ik naast het vakinhoudelijke van mijn werk ook de bedrijfskundige kant wilde begrijpen. Nu kan ik het bedrijf waar ik werk meer koers geven met de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan.”

Kinderfysiotherapeute Marloes Meurs
“Een heel inspirerende en leuke opleiding die mij veel voldoening geeft. Ik heb wel goed moeten plannen en overleggen met thuis en werk, maar daardoor is het nu goed te combineren.”

AIOS Kindergeneeskunde Frank van de Kracht
“Wat het mij tot nu toe gebracht heeft is meer achtergrondkennis over diverse onderwerpen en vanuit een andere invalshoek kritische vragen te stellen.”

Meer informatie of inschrijven?

Ben je al overtuigd van de waarde van het programma voor jouw ontwikkeling en carrière, dan kun je je direct inschrijven.

Je bent ook van harte welkom op onze informatieavonden, deze vinden maandelijks plaats op onze campus op Slot Zeist. Heb je op voorhand vragen of wil je graag een afspraak op een ander moment? Bel of mail ons gerust: 030 – 227 17 63 of info@vvaabusinessschool.nl. Wij helpen je graag!

Waar onze deelnemers onder andere werken

MBA Ziekenhuizen Instellingen WerkenMBA Waar werken zij Ziekenhuis Instelling

Toelating HBO-studenten

Onze deelnemers zijn overwegend universitair geschoold. De onderwijs inspectie is van oordeel dat enige vorm van selectie vooraf gewenst is om te voorkomen dat HBO deelnemers een tijd ‘voor niets’ in het programma doorbrengen. Potentiële deelnemers met een HBO-diploma wordt gevraagd een geschreven motivatie aan te leveren met daarnaast een (bestaande) paper die academisch werk- en denkniveau aantoont.

Benodigde documentatie

 • Geschreven motivatie
 • Een recente case of paper waarin academisch werk- en denkniveau aangetoond wordt
 • Actueel CV
 • Kopie HBO-diploma

De examencommissie van de VvAA Business School beoordeelt de documentatie en verleent op basis daarvan al dan niet toelating tot het programma. Dit zorgvuldige proces zorgt er voor dat er voor HBO-deelnemers tijdens de opleiding geen tussentijdse uitval is.

Onze faculteit

Het grootste goed van het programma van de VvAA Business School is de faculteit, de professoren en docenten van de modules in het programma. Je zal gaan genieten van:

1.Strategie managementProf. dr. Pieter Klaas Jagersma VU Amsterdam
2. Marketing management Prof. Ger Hofstee MBAIBO/IAE Aix
3.Supply Chain managementJhr. dr. Walther Ploos van Amstel UvA
4. Inkoop management Dr. ing. Jacques Reijniers MBA Nyenrode
5.Financieel management Drs. Gijs Hiltermann Nyenrode
6. Leiderschap Prof. dr. Jaap van Muijen Nyenrode
7. Sales Management Mr. Harry StolVectis
8.ICT en web management Dr. William Goossen Windesheim
9.Organisatie en integratie Prof. drs. Sybren TijmstraIAE Aix
10. Change Management Prof. dr. Guy Lubitsh C.Psychol.Ashridge
11.Management in de zorg Drs. Dirk Jan VerbeekZorgbestuurder
12. Teams motiverenIng. Toon GerbrandsPSV
13. Innovatie en economie Em. prof. dr. Alfred KleinknechtTU Delft
14. Project management Ir. Vrisou Vrisou van EckCadence
15. Wees creatief Drs. Jim van den Beuken Creative Power
16.Organisatie lezen Anton Wiggers MBA QCFBMthemis
17.Teams motiveren Joop AlberdaTechnisch directeur van de Nederlandse Volleybalbond
18.Waarde & Risk management Drs. Egon HoubenFluctum
19. Digital Tooling Ing. Levie HofsteeNeurocast
20.Bruggen bouwen Drs. Charles LaureyHictoloog
21. Financial Strategy Drs. Frans Bouwmans MBA VU University & Webster University
22.Searchengine optimization Drs. Bas van den BeldState of Search
23. Marketing 3.0 Drs. Peter Sprenger MBATechonomy
24. The boardroom Drs. Wim van der MeerenCZ
25.Presenteren/verdedigenAnne SpiesSpies&Spreken
26.Venture Capital & Private Equity Mr. Thédoor MelchersGreenberg Traurig
27.Supply Chain Management Ing. Jan SchefferRaad voor Zorglogistiek
28.Digitaal ondernemen in de zorgDrs. Vincent de Schepper MBAOOXOO
29.Quantitative MethodsDr. ir. Egge van der PoelErasmus MC

Doe de Bedrijfskunde test!