Management Zorg MBA Gezondheidszorg Zorgmanagement Master Healthcare

Jouw master in healthcare

De MBA van de VvAA Business School biedt jou dé opleiding op het gebied van (medisch) management, bedrijfskundige expertise en ondernemerschap. Om vanuit de professies de zorg samen met elkaar te versterken!

De gezondheidszorg is enorm in beweging. Dat vraagt meer bedrijfskundige kennis en inzicht en management vaardigheden van de zorgprofessional van morgen! De deeltijd opleiding Master of Business Administration (MBA) is er voor medisch specialisten, zorgmanagers en ondernemers in en nabij de zorg.

Doorgroei en ontwikkeling
Ben je ambitieus en wil je verder groeien tot topprofessional in de zorg? Zoek je verbreding en diepgang van je bedrijfskundige kennis als manager of zorgondernemer? Of wil je jouw carrière verder versterken?  Dan ben je bij de VvAA Business School MBA aan het juiste adres!

De MBA van de VvAA Business School is dé MBA van de Nederlandse gezondheidszorg. Aan de hand van wetenschappelijke theorie gekoppeld aan cases van binnen én buiten de gezondheidszorg leer je tijdens deze master op een ‘andere manier’ naar de zorg te kijken. Je combineert een academische benadering met praktische en duurzame oplossingen. Jouw rol als zorgmanager of professional wordt direct herkenbaar versterkt!

Innovatie en creativiteit
Tijdens jouw MBA dagen wij je uit om op een innovatieve, kritische en creatieve manier naar de gezondheidszorg te kijken en kansen te creëren.  Je ontwikkelt je in 20 maanden tot een sterke manager met een innovatieve visie op de gezondheidszorg, jouw organisatie en patiënten.

 • Ontwikkel je kwaliteiten op het gebied van leiderschap, management en ondernemerschap
 • Leer van uitgebreide cases binnen en buiten de zorg
 • Vertaal verkregen inzichten direct en praktisch naar jouw eigen zorgorganisatie
 • Je leert met én van jouw mede-zorgprofessionals
 • Zeer goed inpasbaar in de dynamiek van de gezondheidszorg, werk en privéleven

De claim van onze Business School is niet voor niets ‘Anders leren kijken’. Tijdens jouw MBA leer je de theorie en opgedane kennis op een onderbouwde manier te vertalen naar jouw eigen praktijksituatie en kansen voor verbetering te creëren. Je ontwikkelt je management kwaliteiten en je werkt samen met een diverse en brede vertegenwoordiging van zorgprofessionals en managers in de zorg. Daarmee groei je aanzienlijk in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ervaringen van onze alumni
Alumnus en orthopedisch chirurg Jur Vellema vat het mooi samen: “Ik begon de beperkingen van mijn denken binnen het vakgebied te merken. Ik heb gekozen voor het MBA-programma om mezelf klaar te stomen voor de veranderingen in de zorgmarkt.”

Je kunt op twee momenten in het jaar instromen, de eerstvolgende mogelijkheid is:

 • MBA-8 start op 23 september 2019
 • MBA-9 start op 20 april 2020

Het rooster is ruim van tevoren bekend en verandert na de start niet meer zodat je hier jouw eigen planning of werkrooster op kunt afstemmen. Je kunt het rooster hier downloaden. Schrijf je tijdig in om jouw plek veilig te stellen!

Onze MBA-deelnemers zijn ambitieuze medisch specialisten, managers en professionals in de zorg die zich verder willen ontwikkelen. Zij zien de noodzaak voor bedrijfskundige kennis in onze sterk veranderende zorgmarkt en willen daar graag een bijdrage aan leveren.

Brede achtergrond
Ongeveer de helft van onze deelnemers is medisch specialist (of is AIOS). Daarnaast nemen huisartsen, tandartsen, apothekers, dierenartsen en paramedici deel aan onze MBA.  De andere helft wordt gevormd door ondernemers, management en een brede afvaardiging van zorgconsultants.

Leeftijd en regio
De leeftijd van onze deelnemers ligt tussen 27 en 67 jaar, hiervan is 57% man en 43% vrouw. Onze deelnemers komen vanuit heel Nederland. De grootste vertegenwoordiging komt vanuit Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht,  Brabant en de noordelijke provincies. Maar ook vanuit Zeeland, Flevoland, Overijssel en Limburg verwelkomen wij regelmatig deelnemers.

De investering in jouw master bedraagt € 29.990,- (exclusief € 3.350,- accommodatiekosten). Beide tarieven zijn vrijgesteld van BTW. Voor het financieren van jouw opleiding kun je gebruik maken van de persoonsgebonden of fiscale aftrek voor studiekosten.

Dit bedrag is inclusief reis- en overnachtingskosten naar en in Ashridge, literatuur, accommodatie op Slot Zeist en studiemateriaal. VvAA Business School stelt de deelnemers als service in de gelegenheid gespreid over de programma periode heen te betalen.

Het MBA-programma bestaat uit academisch bedrijfskundige en professionele onderdelen die tezamen essentiële aspecten vormen voor een succesvolle bedrijfsvoering en voor jou als medicus, ondernemer of manager. Of het nu een healthcare start-up, een zelfstandig behandelcentrum (ZBC), een maatschap of  praktijk is!

Curriculum
Om jou in je persoonlijke en professionele ontwikkeling te laten groeien is ons programma opgebouwd uit 11 bedrijfskundige en 15 professionele modules. Van marketing tot management in de zorg, van finance tot e-health en van strategie tot leiderschap – alle onderdelen die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen als manager en leider.

Theses
In het eerste jaar voer je samen met je projectgroep een strategische managementopdracht uit, dit is de thesis als afsluiting van je eerste jaar. Je masterthesis bestaat uit een zogenaamde Blue Ocean: de ontwikkeling van een nieuw niet-bestaand zorgconcept. Deze presenteer en verdedig je samen met je projectgroep voor de afstudeercommissie.

Tentamens
De 11 bedrijfskundige modules worden zowel als groep als individueel getentamineerd. Om je bul van deze master te behalen moeten voldoende beoordelingen behaald worden voor je tentamens, je strategische managementopdracht en je masterthesis.

Taal
De voertaal van jouw MBA programma is Nederlands met uitzondering van de module Change Management (Ashridge, Engeland).

Dé MBA van de Nederlandse gezondheidszorg

Als zorgprofessional weet jij als geen ander dat de zorg enorm in ontwikkeling is en dat er meer kennis en vaardigheden van je gevraagd worden op het gebied van management, leiderschap en ondernemerschap. De MBA van de VvAA Business School onderscheidt zich op meerdere vlakken van andere Business Schools.

 • Alle stof is zeer praktijkgericht en dus direct toepasbaar
 • Cases van binnen én buiten de zorg om te leren van andere sectoren
 • Je leert met en van andere zorgprofessionals, managers en ondernemers
 • Drie dagen college per maand waardoor je de stof écht goed tot je kan nemen

MEER WETEN?

MBA beoordeeld met 8.8
MBA accreditatie brancheverenigingen KNMvD KNMG NVZA KNMP Q-keurmerk

ONZE DEELNEMERS

Psychiater Arno van Dongen over de meerwaarde van zijn MBA
“Ik ben deze MBA gaan doen, omdat ik naast het vakinhoudelijke van mijn werk ook de bedrijfskundige kant wilde begrijpen. Nu kan ik het bedrijf waar ik werk meer koers geven met de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan tijdens mijn MBA.”

Kinderfysiotherapeute Marloes Meurs over haar MBA
“Een heel inspirerende en leuke opleiding die mij veel voldoening geeft. Ik heb wel goed moeten plannen en overleggen met thuis en werk, maar daardoor is het nu goed te combineren.”

AIOS Kindergeneeskunde Frank van de Kracht over de toegevoegde waarde van zijn MBA
“Wat het mij tot nu toe gebracht heeft is meer achtergrondkennis over diverse onderwerpen en vanuit een andere invalshoek kritische vragen te stellen.”

ROOSTER MBA-8

Rooster MBA-8

Meer informatie of inschrijven?

Ben je al overtuigd van de waarde van een MBA voor jouw ontwikkeling en carrière, dan kun je je direct inschrijven.

Je bent ook van harte welkom op onze informatieavonden, deze vinden maandelijks plaats op onze campus op Slot Zeist. Heb je op voorhand vragen of wil je graag een afspraak op een ander moment? Bel of mail ons gerust: 030 – 227 17 63 of info@vvaabusinessschool.nl. Wij helpen je graag!

Toelating HBO-studenten tot het MBA-programma

Onze deelnemers zijn overwegend universitair geschoold. De onderwijs inspectie is van oordeel dat enige vorm van selectie vooraf gewenst is om te voorkomen dat HBO deelnemers een tijd ‘voor niets’ in het MBA-programma doorbrengen. Potentiële deelnemers met een HBO-diploma wordt gevraagd een geschreven motivatie aan te leveren met daarnaast een (bestaande) paper die academisch werk- en denkniveau aantoont.

Benodigde documentatie

 • Geschreven motivatie
 • Een recente case of paper waarin academisch werk- en denkniveau aangetoond wordt
 • Actueel CV
 • Kopie HBO-diploma

De examencommissie van de VvAA Business School beoordeelt de documentatie en verleent op basis daarvan al dan niet toelating tot het MBA-programma. Dit zorgvuldige proces zorgt er voor dat er voor HBO-deelnemers tijdens deze master geen tussentijdse uitval is.

De faculteit van het MBA programma

Het grootste goed van het MBA programma van de VvAA Business School is de faculteit, de professoren en docenten van de modules in het programma. Je zal gaan genieten van:

1.Strategie managementProf. dr. Pieter Klaas Jagersma VU Amsterdam
2. Marketing management Prof. Ger Hofstee MBAIBO/IAE Aix
3.Supply Chain managementJhr. dr. Walther Ploos van Amstel UvA
4. Inkoop management Dr. ing. Jacques Reijniers MBA Nyenrode
5.Financieel management Drs. Gijs Hiltermann Nyenrode
6. Leiderschap Prof. dr. Jaap van Muijen Nyenrode
7. Sales Management Mr. Harry StolVectis
8.ICT en web management Dr. William Goossen Windesheim
9.Organisatie en integratie Prof. drs. Sybren TijmstraIAE Aix
10. Change Management Prof. dr. Guy Lubitsh C.Psychol.Ashridge
11.Management in de zorg Drs. Dirk Jan VerbeekZorgbestuurder
12. Teams motiverenIng. Toon GerbrandsPSV
13. Innovatie en economie Em. prof. dr. Alfred KleinknechtTU Delft
14. Project management Ir. Vrisou Vrisou van EckCadence
15. Wees creatief Drs. Jim van den Beuken Creative Power
16.Organisatie lezen Anton Wiggers MBA QCFBMthemis
17.Teams motiveren Joop AlberdaTechnisch directeur van de Nederlandse Volleybalbond
18.Waarde & Risk management Drs. Egon HoubenFluctum
19. Digital Tooling Ing. Levie HofsteeNeurocast
20.Bruggen bouwen Drs. Charles LaureyHictoloog
21. Financial Strategy Drs. Frans Bouwmans MBA VU University & Webster University
22.Searchengine optimization Drs. Bas van den BeldState of Search
23. Marketing 3.0 Drs. Peter Sprenger MBATechonomy
24. The boardroom Drs. Wim van der MeerenCZ
25.Presenteren/verdedigenAnne SpiesSpies&Spreken
26.Venture Capital & Private Equity Mr. Thédoor MelchersGreenberg Traurig
27.Supply Chain Management Ing. Jan SchefferRaad voor Zorglogistiek
28.Digitaal ondernemen in de zorgDrs. Vincent de Schepper MBAOOXOO
29.Quantitative MethodsDr. ir. Egge van der PoelErasmus MC

Doe de Bedrijfskunde test!