Management Zorg MBA Gezondheidszorg Zorgmanagement Master Healthcare

Maak de zorg beter!

De gezondheidszorg is enorm in beweging. Dat vraagt meer bedrijfskundige kennis en inzicht en management vaardigheden van de zorgprofessional van morgen! Voor medisch specialisten, zorgmanagers en ondernemers in en nabij de zorg.

Ontwikkel je in slechts 20 maanden op het gebied van (medisch) management, bedrijfskundige expertise en leiderschap.

Doorgroei en ontwikkeling
Ben je ambitieus en wil je verder groeien tot topprofessional in de zorg? Dan ben je bij de VvAA Business School aan het juiste adres!

Brede achtergrond
De helft van onze deelnemers is medisch specialist (of in opleiding daartoe). Daarnaast nemen huisartsen, tandartsen, apothekers, dierenartsen en paramedici deel.  De andere helft wordt gevormd door ondernemers, management en een brede afvaardiging van zorgconsultants.

Leeftijd en regio
De leeftijd van onze deelnemers ligt tussen 27 en 67 jaar, hiervan is 55% man en 45% vrouw. Onze deelnemers komen vanuit heel Nederland.

De VvAA Business School is dé Business School van de Nederlandse gezondheidszorg. Aan de hand van wetenschappelijke theorie en cases (van binnen én buiten de gezondheidszorg) leer je op een ‘andere manier’ naar de zorg te kijken. Jouw rol als medisch manager wordt direct herkenbaar versterkt!

Innovatie en creativiteit
Wij dagen je uit om op een innovatieve, kritische en creatieve manier naar de gezondheidszorg te kijken en kansen te creëren.  Je ontwikkelt je in 20 maanden tot een sterke manager met een innovatieve visie op de gezondheidszorg, jouw organisatie en patiënten.

  • Ontwikkel je kwaliteiten op het gebied van leiderschap, management en ondernemerschap
  • Leer van uitgebreide cases binnen en buiten de zorg
  • Vertaal verkregen inzichten direct en praktisch naar jouw eigen zorgorganisatie
  • Je leert met én van jouw mede-zorgprofessionals
  • Goed inpasbaar in de dynamiek van de gezondheidszorg, werk en privéleven

Meer weten?
Download de brochure of kom naar een van onze informatieavonden mét gratis proefcollege ‘Externe ontwikkelingen in de zorgmarkt’. Wij beantwoorden graag al je vragen en vertellen je meer over de MBA en wat het jou kan opleveren.

Aanmelden informatieavond

De claim van onze Business School is niet voor niets ‘Anders leren kijken’. Tijdens je MBA leer je de theorie en opgedane kennis op een onderbouwde manier te vertalen naar jouw eigen praktijksituatie en kansen voor verbetering te creëren. Je ontwikkelt je management kwaliteiten en je werkt samen met een diverse en brede vertegenwoordiging van zorgprofessionals en managers in de zorg. Daarmee groei je aanzienlijk in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ervaringen van onze alumni
Alumnus en orthopedisch chirurg Jur Vellema vat het mooi samen: “Ik begon de beperkingen van mijn denken binnen het vakgebied te merken. Ik heb gekozen voor het programma van de VvAA Business School om mezelf klaar te stomen voor de veranderingen in de zorgmarkt.”

De investering in jouw opleiding bedraagt € 33.340, dit tarief is vrijgesteld van BTW. Voor het financieren kun je gebruik maken van de persoonsgebonden of fiscale aftrek voor studiekosten.

Dit bedrag is inclusief reis- en overnachtingskosten naar en in Ashridge, literatuur, accommodatie op Slot Zeist en studiemateriaal. Er zijn dus geen bijkomende kosten. De VvAA Business School stelt deelnemers als service in de gelegenheid gespreid over de programma periode gespreid te betalen.

Op 6 januari 2021 start de eerstvolgende groep van (medisch) managers, medisch specialisten, zorgprofessionals, paramedici en zorgondernemers. Wil jij daar ook bij zijn? Bekijk dan alvast het rooster of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Bekijk het rooster

 

Plan hier vrijblijvend een informatiegesprek

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen die tezamen de basis vormen voor een succesvolle bedrijfsvoering, maar ook voor jou in jouw rol als medicus, MSB-bestuurder, ondernemer of manager. Zoals bijvoorbeeld strategie, customer management, leiderschap en innovatie. Dit geldt voor healthcare start-ups, ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra (ZBC’s), maatschappen én  particuliere praktijken!

Accreditatie
Het Business Administration programma is standaard geaccrediteerd bij de KNMG en het Keurmerk Fysiotherapie. Ben jij aangesloten bij een andere beroepsvereniging en wil je graag accreditatiepunten verkrijgen? Dan vragen wij graag de accreditatie voor jou aan, in verband met de aanvraagtermijn horen wij dit graag minimaal 2 maanden voor aanvang.

Daarnaast is de MBA opleiding vanwege onze samenwerking met de University of Europe for Applied Sciences (UE) internationaal geaccrediteerd via de FIBAA. Hiermee voldoen wij aan de eisen die gelden voor een kwalitatief hoogwaardig MBA-programma.

Curriculum
Om jou in je persoonlijke en professionele ontwikkeling te laten groeien is ons programma opgebouwd uit 5 clusters met bedrijfskundige modules. Van marketing tot management in de zorg, van financieel management tot eHealth en van strategie tot leiderschap – alle onderdelen die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen als (medisch) manager en leider.

Tijdens je MBA is er veel aandacht voor innovatie en leiderschap. Zo kijken wij regelmatig naar andere branches om te kunnen leren van nieuwe ontwikkelingen en innoverende bedrijfsconcepten die ook binnen  de zorg toepasbaar zijn.  Daar is in het complexe speelveld, de veranderende zorgconsument, de personeelstekorten en de toenemende bureaucratie grote behoefte aan. Het uitdagende programma stelt jou in staat een innovatieve visie te ontwikkelen en als leider richting te geven aan vernieuwing.

Theses
In het eerste jaar werk je samen met je projectgroep aan een strategische managementopdracht, dit is de thesis als afsluiting van je eerste jaar. In je tweede jaar werk je aan een zogenaamde Blue Ocean: de ontwikkeling van een nieuw niet-bestaand zorgconcept. Deze presenteer en verdedig je tijdens de slotdag voor de afstudeercommissie.

Tentamens
Tijdens je MBA maak je 4 papers ter afsluiting van de modules ‘Governance’, ‘ ‘Strategisch HR Management’, ‘Lean en Supply Chain Management’ en ‘Financial Strategy’ en twee tentamens als afsluiting van de modules ‘Customer environment’ en ‘Innovatie’. De papers en tentamens zijn géén theoretische overhoringen, maar richten zich op het vertalen van de aangeboden theorie naar de praktijk.

Taal
De voertaal is Nederlands, met uitzondering van de online modules, de modules in Iserlohn en de module Change Management.

download-de-brochure

Dé Business School van de Nederlandse gezondheidszorg

Als professional weet jij als geen ander dat er vandaag de dag meer kennis en vaardigheden van je gevraagd worden op het gebied van management, leiderschap en ondernemerschap. Het programma van de VvAA Business School onderscheidt zich op meerdere vlakken van andere Business Schools.

✓  MBA-programma toegesneden op de zorgsector
✓  Praktijkgericht en direct toepasbaar
✓  Leren van andere sectoren met cases van binnen én buiten de zorg
✓  Action learning, leren mét en ván andere medisch specialisten, managers en ondernemers
✓  Persoonlijke begeleiding, altijd

Onze deelnemers

MBA beoordeeld met 8.8

Psychiater Arno van Dongen
“Ik ben deze opleiding gaan doen, omdat ik naast het vakinhoudelijke van mijn werk ook de bedrijfskundige kant wilde begrijpen. Nu kan ik het bedrijf waar ik werk meer koers geven met de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan.”

Kinderfysiotherapeute Marloes Meurs
“Een heel inspirerende en leuke opleiding die mij veel voldoening geeft. Ik heb wel goed moeten plannen en overleggen met thuis en werk, maar daardoor is het nu goed te combineren.”

AIOS Kindergeneeskunde Frank van de Kracht
“Wat het mij tot nu toe gebracht heeft is meer achtergrondkennis over diverse onderwerpen en vanuit een andere invalshoek kritische vragen te stellen.”

MEER WETEN?

Download hier vrijblijvend de brochure en kijk hoe deze opleiding jou in je werk en carrière kan helpen.

Master of Business Administration MBA

Download de brochure

University of Europe for Applied Sciences

PERSOONLIJK ADVIES

Wil je meer weten over de MBA of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Anouschka Lyklema

Anouschka Lyklema
Programmamanager

MOGELIJKE ACCREDITATIES

V&VN KNOV NVZA KNMP NVvO KNMT KRT KNMG Keurmerk Fysiotherapie

Rooster

Wil je alvast zicht hebben op de colleges en de planning? Bekijk hier dan alvast het rooster.

Rooster MBA VvAA Business School UE 2021

Meer informatie of inschrijven?

Ben je al overtuigd van de waarde van het programma voor jouw ontwikkeling en carrière, dan kun je je direct inschrijven.

Je bent ook van harte welkom op onze informatieavonden, deze vinden maandelijks plaats op onze campus op Slot Zeist. Heb je op voorhand vragen of wil je graag een afspraak op een ander moment? Bel of mail ons gerust: 030 – 227 17 63 of info@vvaabusinessschool.nl. Wij helpen je graag!

Onze faculteit

Het grootste goed van het programma van de VvAA Business School is de faculteit, de professoren en docenten van de modules in het programma. Je zal gaan genieten van:

1.Strategie managementProf. dr. Pieter Klaas JagersmaVU Amsterdam
2. Marketing management Ger HofsteeIBO/IAE Aix
3.Supply Chain managementJhr. dr. Walther Ploos van AmstelUvA
4. Inkoop management Dr. ing. Jacques Reijniers MBANyenrode
5.Financieel management Drs. Gijs Hiltermann Nyenrode
6. LeiderschapProf. dr. Jaap van Muijen Nyenrode
7. Sales Management Mr. Harry StolVectis
8.ICT en web management Dr. William GoossenWindesheim
9.Organisatie en integratie Prof. drs. Sybren TijmstraIAE Aix
10. Change Management Prof. dr. Guy Lubitsh C.Psychol.Ashridge
11. Teams motiverenIng. Toon GerbrandsPSV
12. Innovatie en economie Em. prof. dr. Alfred KleinknechtTU Delft
13. Wees creatief Drs. Jim van den Beuken Creative Power
14.Organisatie lezenAnton Wiggers MBA QCFBMthemis
15.Waarde & Risk management Drs. Egon HoubenFluctum
16. Digital Tooling Ing. Levie HofsteeNeurocast
17.Bruggen bouwenDrs. Charles LaureyHictoloog
18. Financial StrategyDrs. Frans Boumans MBA VU University & Webster University
19.Searchengine optimization Drs. Bas van den BeldState of Search
20. The boardroomDrs. Wim van der MeerenCZ
21.Venture Capital & Private EquityMr. Thédoor MelchersGreenberg Traurig
22.Supply Chain ManagementIng. Jan SchefferRaad voor Zorglogistiek
23.Digitaal ondernemen in de zorgDrs. Vincent de Schepper MBAOOXOO
24.Quantitative MethodsDr. ir. Egge van der PoelErasmus MC

Toelating HBO-studenten

Onze deelnemers zijn overwegend universitair geschoold. Om de onderlinge aansluiting en de slagingskans te borgen, vragen wij  HBO deelnemers een geschreven motivatie aan te leveren met daarnaast een (bestaande) paper die academisch werk- en denkniveau aantoont.

Benodigde documentatie

  • Geschreven motivatie
  • Een recente case of paper waarin academisch werk- en denkniveau aangetoond wordt
  • Actueel CV
  • Kopie HBO-diploma

De examencommissie van de VvAA Business School beoordeelt de documentatie en verleent op basis daarvan al dan niet toelating tot het programma. Dit zorgvuldige proces zorgt er voor dat er voor HBO-deelnemers tijdens de opleiding geen tussentijdse uitval is.

Meer weten? Download gratis de brochure!

download-de-brochure