‘Bedrijfskunde in de zorg’

Je ontwikkelt je tot bedrijfskundig zorgprofessional in deze leergang van één jaar waarbij je de onderdelen van de leergang in het perspectief van jouw eigen zorgonderneming toepast in een persoonlijk visiedocument.

Voor medisch specialisten en zorgprofessionals

Deelnemers aan onze leergang Bedrijfskunde in de Zorg zijn (para)medici en zorgprofessionals die meer kennis, begrip en inzicht willen verwerven in de (soms zeer complexe) bedrijfskundige samenhang van hun zorgorganisatie. Zij willen hun collega’s en medewerkers uitdagen door slimme vragen te stellen, alternatieve oplossingen aan te reiken en kunnen beargumenteren welke strategische richting de voorkeur verdient. Zij tonen leiderschap (met name in kritische perioden) en willen zich graag verder ontwikkelen.

Waarom juist nu bedrijfskunde in de gezondheidszorg?

Bedrijfskunde houdt zich bezig met de relatie tussen markt en de zorgorganisatie. Bedrijfskunde maakt ook gebruik van inzichten uit andere disciplines zoals bedrijfseconomie, economie, psychologie en sociologie. Bovendien is bedrijfskunde sterk praktijkgericht.

Doel is om de strategie van zorgbedrijven aan de marktontwikkeling aan te passen. Bedrijfskunde houdt zich dan ook vooral bezig met verkoop en marketing, kwaliteitszorg, ondernemingsfinanciering, management van bedrijfsprocessen, personeelsontwikkeling en natuurlijk strategie. Er is veel aan de hand in de zorgmarkt: de vraag naar ontwikkeling van deze kennis en kunde door professionals is groot. Vandaar de leergang Bedrijfskunde in de Zorg.

Het programma

Tijdens de leergang volg je 10 bedrijfskundige modules en maak je een businessplan, zorgconcept of persoonlijk visiedocument waarin je je kennis toepast op jouw eigen zorgonderneming.

MEER WETEN?

Accreditatie V&VN KNMG Q-keurmerk Tandarts arts verpleegkundige

''We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.''

Waarom is de leergang Bedrijfskunde in de Zorg een goede keuze:

  • Alle colleges zijn gericht op de context van de zorgmarkt en worden gegeven door de beste professoren
  • Alle bedrijfskundige functies komen aan bod, ook in relatie tot elkaar
  • Persoonlijke counseling is mogelijk gedurende het programma
  • Het programma is gebaseerd op action learning, ervarend leren en situationeel ervaringen opdoen
  • De doorlooptijd van het programma is 1 jaar met 72 college-uren en 120 uren studiebelasting door zelfstudie.

In de leergang volg je de volgende modules:

1.    Marketing  |  Prof. Ger Hofstee MBA
2.    Strategie |  Prof. dr. Pieter Klaas Jagersma
3.    Supply Chain  |  Drs. Jan Scheffer
4.    Sales  |  Mr. Harry Stol
5.    Procurement  |  Dr. Jacques Reijniers
6.    Businessplanning  | Prof. Ger Hofstee MBA en prof. drs. Sybren Tijmstra
7.    Finance  |  Drs. Gijs Hiltermann
8.    Leiderschap  |  Prof. Dr. Jaap van Muijen
9.    ICT en webmanagement  |  Dr. William Goossen
10.  Organisatie en integratie  |  Prof. drs. Sybren Tijmstra

PRAKTISCH

Investering, start en locatie

De investering van deze 1-jarige leergang bedraagt € 5.950,-; deze kosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle literatuur, lesmaterialen, coaching en persoonlijke counseling zijn bij dit bedrag inbegrepen.

De eerstvolgende leergangen starten op 8 maart en in september 2019. Alle colleges vinden plaats op onze campus op Slot Zeist.

Diploma

Tijdens de slotdag presenteer je je bevindingen en voorstellen tot verbeteringen binnen jouw eigen zorgorganisatie. De commissie bestaat uit de decaan en een docent uit de faculteit van VvAA Business School. Je wordt beoordeeld op de kwaliteit van het visiedocument en in hoeverre je aan je werkomgeving kunt aantonen fundamentele bedrijfskundige kennis te hebben opgedaan in het kader van het ontwikkelen van de onderneming of afdeling in een ontwikkelende zorgmarkt. Na goedkeuring van de commissie ontvang je je diploma en heb je je opleiding ‘Bedrijfskunde in de Zorg’ met goed gevolg afgerond.

Accreditatie

Onze programma’s worden door de beroepsverenigingen geaccrediteerd. De leergang “Bedrijfskunde in de Zorg” wordt erkend met 40 studiepunten die bij deelname in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) worden opgenomen. Ook is deze leergang geaccrediteerd bij Q-keurmerk en de V&VN.

 

Rooster en studiebelasting

Het rooster wordt een aantal maanden vóór aanvang opgesteld. De 12 collegedagen worden een keer per 4 weken aangeboden.

Naast de college-uren kun je rekenen op gemiddeld twaalf uur per maand die je besteedt aan literatuurstudie, inlezen met readers en cases, voorbereiding op de colleges en je persoonlijke praktijkcase.

Heb je vragen of wil je je inschrijven?

Je kunt ons altijd benaderen met vragen over de leergang of inschrijving door te bellen met Academic director Ger Hofstee op 030-2271763 of door te mailen naar info@vvaabusinessschool.nl.

Wil je je direct inschrijven? Dit kan met ons digitale inschrijfformulier, klik hier om je direct in te schrijven!

Doe de Bedrijfskunde test!