Ger Hofstee Blue Ocean MBA

De gezondheidszorg en al haar deelmarkten zijn aan veranderingen onderhevig. Vrijheidsgraden voor eigen ondernemerschap in de zorg nemen toe, concurrentie doet haar intrede en financieringsmogelijkheden als ‘venture capital’ nemen toe. Deze veranderingen vragen meer bedrijfskundige kennis en inzicht van de manager van morgen!

Ben jij op zoek naar verdere groei tot topprofessional in de zorg door verbreding van je bedrijfskundige kennis en ontplooiing als manager of ondernemer? Wil je reflectie op jouw eigen managementpraktijk en leren van praktijkcases van binnen en buiten de gezondheidszorg? Of wil je jouw loopbaanperspectief vergroten omdat je meer voor jouw zorgbedrijf en voor jezelf gaat betekenen?

De MBA van VvAA Business School is dé MBA van de Nederlandse gezondheidszorg. In deze voor de gezondheidszorg turbulente tijden dagen wij je uit om op een innovatieve en creatieve manier naar jouw zorgmarkt, organisatie en patiënten te kijken.

  • Onze professoren en topdocenten hebben academisch kennisniveau, ruime praktijkervaring en sterke didactische vaardigheden
  • Leer van uitgebreide cases binnen en buiten de zorg
  • Met ons action learning onderwijs leer je met én van jouw mede-zorgprofessionals
  • Uitgebreide (team)begeleiding gedurende je studie
  • Zeer gevarieerd studieprogramma met theorie, casestudies, discussies en een focus op kritisch denken
  • Het uitgekiende programma is goed inpasbaar in de dynamiek van werk en privéleven

De claim van ons MBA programma is niet voor niets ‘Anders leren kijken’. VvAA Business School laat jou in je persoonlijke en professionele ontwikkeling groeien.

Het brede programma van academisch bedrijfskundige en professionele modules bestaat uit onder andere marketing, mondiaal management, strategie, finance, ICT, leiderschap en change management. Daarnaast besteden wij ruime aandacht aan nieuwe ontwikkelingen en thema’s zoals waarde- en riskmanagement, digital marketing, innovatie, e-health en economie.
Tijdens jouw MBA ontwikkel je je leiderschapskwaliteiten en werk je samen met een brede vertegenwoordiging van medisch specialisten en zorgprofessionals.  Maar bovenal leer je de theorie en opgedane kennis op een onderbouwde manier te vertalen naar jouw eigen praktijksituatie en kansen voor verbetering te creëren.

Je kunt op twee momenten in het jaar instromen:

  • MBA-7 start op 15 april 2019
  • MBA-8 start op 23 september 2019

Het rooster is ruim van tevoren bekend en verandert niet zodat je hier jouw eigen planning of werkrooster op kunt afstemmen. Je kunt het rooster hier downloaden. Schrijf je tijdig in om jouw plek veilig te stellen!

Onze MBA-deelnemers zijn ambitieuze medisch specialisten en professionals in de zorg die zich verder willen ontwikkelen. Zij zien de noodzaak voor bedrijfskundige kennis in onze sterk veranderende zorgmarkt en willen daar graag een bijdrage aan leveren.

Ongeveer de helft van onze deelnemers is medisch specialist (of in opleiding daartoe). Daarnaast nemen huisartsen, tandartsen, dierenartsen en paramedici deel aan onze MBA.  Een andere belangrijke groep wordt gevormd door ondernemers, management en een brede afvaardiging van zorgconsultants.  De leeftijd van onze deelnemers ligt tussen 27 en 62 jaar. Hiervan is iets meer dan de helft (57%) man en 43% vrouw.Onze deelnemers komen vanuit heel Nederland. De grootste vertegenwoordiging komt vanuit Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht,  Brabant en de noordelijke provincies. Maar ook uit Zeeland, Flevoland, Overijssel en Limburg mogen wij regelmatig deelnemers verwelkomen!

De investering in jouw master bedraagt € 29.990,- (exclusief € 3.350,- accommodatiekosten). Dit tarief is vrijgesteld van BTW.

Reis- en overnachtingskosten naar en in Ashridge zijn inbegrepen, evenals literatuur, accommodatie op Slot Zeist en studiemateriaal. VvAA Business School stelt de deelnemers als service in de gelegenheid gespreid over de programma periode heen te betalen.

Om jou in je persoonlijke- en professionele ontwikkeling te laten groeien is ons MBA-curriculum opgebouwd uit een academisch bedrijfskundig en een professioneel programma. Tezamen vormen dit essentiële aspecten voor succesvolle bedrijfsvoering binnen een ziekenhuis, kliniek of zorgonderneming.

Het programma bestaat uit 10 bedrijfskundige modules en 15 professionele modules. Van marketing tot management in de zorg, van finance tot e-health en van strategie tot leiderschap – alle onderdelen die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen als manager en leider.In het eerste jaar voer je samen met je projectgroep een managementopdracht uit, bestaande uit een strategische managementcase die uitmondt in jullie thesis. Je masterthesis bestaat uit de ontwikkeling van een nieuw niet-bestaand zorgconcept, deze presenteer en verdedig je samen met je projectgroep voor de afstudeercommissie.
De 10 bedrijfskundige modules worden gedeeltelijk als groep én individueel getentamineerd. Voor je tentamens en de 2 theses moeten voldoende beoordelingen worden behaald om de bul te kunnen behalen.Met uitzondering van de module Change Management (Ashridge, UK) worden alle modules in het Nederlands gedoceerd.

MEER WETEN?

MBA-brochure-VvAA-Business-School-23102018

ONZE DEELNEMERS

AIOS Kindergeneeskunde Frank van de Kracht over de toegevoegde waarde van zijn MBA
“Wat het mij tot nu toe gebracht heeft is meer achtergrondkennis over diverse onderwerpen en vanuit een andere invalshoek kritische vragen te stellen.”

MBA beoordeeld met 8.8

Deelnemers beoordelen onze MBA met een 8.8

ONZE DEELNEMERS

Psychiater Arno van Dongen over de meerwaarde van zijn MBA
“Ik ben deze MBA gaan doen, omdat ik naast het vakinhoudelijke van mijn werk ook de bedrijfskundige kant wilde begrijpen. Nu kan ik het bedrijf waar ik werk meer koers geven met de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan tijdens mijn MBA.”

ONZE DEELNEMERS

Kinderfysiotherapeute Marloes Meurs over haar MBA
“Een heel inspirerende en leuke opleiding die mij veel voldoening geeft. Ik heb wel goed moeten plannen en overleggen met thuis en werk, maar daardoor is het nu goed te combineren.”

ROOSTER MBA-7

Inschrijven of deelnemen aan informatie avonden

Ben je al overtuigd van de waarde van onze MBA, dan kun je je direct inschrijven. Wij nodige je van harte uit om deel te nemen aan een van de komende informatieavonden in de VvAA Business School in Slot Zeist. Heb je nu al vragen bel dan onze academic director Ger Hofstee 06-53944434 of mail hem op ger.hofstee@vvaabusinessschool.nl.

Master of Business Administration
MBA Programma
Master of Business Administration
Master of Business Administration

De faculteit van het MBA programma

Het grootste goed van het MBA programma van de VvAA Business School is de faculteit, de professoren en docenten van de modules in het programma. Je zal gaan genieten van:

''Je gaat het pas zien als je het door hebt.''

1.Strategie managementProf. Dr. Pieter Klaas JagersmaVU Amsterdam
2. Marketing management Prof. Ger Hofstee MBAIBO/IAE Aix
3.Supply Chain managementJhr. Dr. Ploos van AmstelUvA
4. Inkoop management Dr. Jacques Reiniers MBANyenrode
5.Financieel management Drs. Gijs HiltermanNyenrode
6. LeiderschapProf. Dr. Jaap van MuijenNyenrode
7. Sales Management Mr. Harry StolVectis
8.ICT en web management Dr. William GoossenWindesheim
9.Organisatie en integratie Prof. Drs. Sybren TiemstraIAE Aix
10. Change Management Prof. Dr. Guy LubitschAshridge
11.Management in de zorg Drs. Dirk Jan VerbeekZorgbestuurder
12. Digitaal ondernemen Lucien EngelenDirector Radboudumc
13. Innovatie en economie Prof. Dr. Alfred KleinknechtTU Delft
14. Project management Ir. Vrisou Vrisou van EckCadence
15. Wees creatief Drs. Jim van der BeukenCreative Power
16.Organisatie lezenAnton Wiggers MBAQC FBMthemis
17.Teams motiverenJoop AlberdaTechnisch directeur van de Nederlandse Volleybalbond
18.Waarde & Risk management Prof. Dr. Jan VisErasmus
19. Digital Tooling Levi HofsteeMore2Many
20.Bruggen bouwenDrs. Charles LaureyHictoloog
21. Financial StrategyDrs. Frans Boumans MBAVU University & Webster University
22.Searchengine optimization Drs. Bas van den BeldState of Search
23. Marketing 3.0 Drs. Peter Sprenger MBATechonomy
24. The boardroomDrs. Wim van der MeerenCZ
25.Presenteren/verdedigenAnne SpiesSpies&Spreken

Doe de Bedrijfskunde test!