De VvAA Business School werkt nauw samen met Business Schools en universiteiten in binnen- en buitenland. Zo is er een samenwerkingsverband met Ashridge Executive Education waar onder andere de masterclass ‘Change Management‘ verzorgd wordt. Daarnaast introduceren wij twee bijzondere programma’s die verzorgd worden door de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam en het executive entrepeneurship programma van dé Business School van Zuid-Frankrijk Aix-Marseille Graduate School of Management.

IAE Aix en Provence

“Entrepreneurship: get prepared for the digital age roadtrip – Disrupt before you get disrupted!”

Zorgconsumenten hebben steeds meer keuzevrijheid en er komen in de nabije toekomst talloze nieuwe (digitale) toetreders bij. Deze nieuwe en innovatieve bedrijven kunnen in een heel korte tijd een dominante positie in een zorgmarkt innemen ten koste van bestaande zorgorganisaties.

Toch is disruptie niet per se bedreigend. Ook andere markten hebben met internationale disruptie te maken. Daarom is het uitdagend om managers uit andere markten als klankbord te gebruiken voor jouw businessplan.

Elke branche kent disruptie. Wij helpen je met dit programma om wakker te blijven. Wanneer je let op de belangrijkste risicofactoren is disruptie voorspelbaar. Vaak geldt dat in marktsituaties met een gebrek aan keuzevrijheid en transparantie of daar waar middelen verspild worden.

Wat betekent dit programma voor de zorg?
“When you snooze, you lose…..” Veranderingen zijn nodig om te overleven. Als zorgmanager en als ondernemer aan jou de taak om een heldere strategie neer te zetten waarmee je je concurrenten achter je laat:

• Alle stof in de 5-daagse is praktisch en direct toepasbaar
  • We werken met cases van binnen en buiten de zorg
  • De dialoog met andere professionals is heel verfrissend
  • Je gaat naar huis met de rode draad voor je nieuwe businessplan
  • Je ontvangt het executive education certificate van succesvolle deelname aan de week getekend door de IAE Aix en de VvAA Business School

Het gezamenlijke boek van Ger Hofstee en Sybren Tijmstra ‘Business Strategy through Disruption’ dat net is verschenen vormt de basis van het programma. De culturele- en communicatie aspecten van veranderingen in jouw organisatie worden gedoceerd door professoren van IAE-Aix.

Praktische informatie

• De investering van dit 5-daagse programma is €3.000, dit is inclusief boek en syllabi.
  • Het programma vindt plaats in Aix-en-Provence, Frankrijk.
  • De kosten voor zes overnachtingen (zondag t/m vrijdag) incl. ontbijt en lunch & breaks zijn € 1.042. Diners zijn niet inbegrepen behalve het welkomst diner en het gala diner aan het einde van de cursus.

VU School of Business & Economics

‘Digital Innovation & Transformation’

Digitale transformatie is de radicale organisatorische verandering als gevolg van de opkomst van digitale innovaties zoals big data, kunstmatige intelligentie, robotica, digitale platforms, innovatie-ecosystemen, blockchains, virtual reality en internet of things. We horen deze modewoorden overal om ons heen, maar wat betekenen ze nu echt voor jouw organisatie?

Hoe vind je jouw weg in dit ‘digitale wonderland’?
Doe mee met dit programma om diepgaande kennis over en een breed perspectief op wat digitale transformatie voor jouw organisatie kan betekenen te verkrijgen. Het programma helpt je succesvol door het digitale landschap te navigeren en betere beslissingen te nemen. Zo word je in staat gesteld de relevante kansen en bedreigingen te herkennen om waarde te creëren met digitale innovatie voor jouw organisatie. Hoe? De docenten van het KIN Center nemen het hele ecosysteem in beschouwing: ze bestuderen de opkomst, ontwikkeling, implementatie, en het langdurig gebruik van technologieën in de praktijk door diepgaande wetenschappelijke studies uit te voeren bij een grote verscheidenheid aan (multinationale) organisaties. De expertise van de docenten is dus niet alleen gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, maar ook op hun eigen ervaring in het onderzoeken van hoe digitale technologieën in de praktijk worden ontwikkeld en gebruikt. Na het volgen van dit programma kun je bepalen welke uitdagingen en kansen geschikt zijn voor jouw organisatie en hoe je digitale innovatie & transformatie kunt cultiveren!

Tijdens het hele programma werk je, in de onderstaande 4 modules, aan een eigen uitdaging naar keuze. Tijdens de 16e sessie presenteer je de oplossing voor jouw uitdaging aan de groep. Elke sessie duurt een volledige (woens)dag.

Belangrijkste voordelen:

• Leer de nieuwste inzichten, theorieën en modellen op het gebied van digitale transformatie en innovatie.
  • Ontwikkel competenties om digitale innovatieconcepten te ontwikkelen, implementeren en beheren.
  • Denk kritisch na over de organisatorische en ethische consequenties van digitalisering in de praktijk.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de programma’s van onze partners? Wij plannen graag een vrijblijvend informatiegesprek met je in of bellen je terug op een moment dat het jou schikt!

Bel mij terug      Informatiegesprek