William Goossen Windesheim

Dr. William Goossen

Na zijn carrière als verpleegkundige en 1e en 2e graads docent verpleegkunde, promoveerde Dr William T.F. Goossen in het jaar 2000 in de medische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Sinds februari 2007 is Goossen oprichter en directeur van Results4Care B.V. en richt hij zich op onderzoek, ontwikkeling, onderwijs en advies over de informatie-voorziening in de zorg.

Goossen is voorzitter van de NEN normcommissie 303006:”informatievoorziening in de zorg” en co-chair van de technische commissie “Patient care” van Health Level 7 internationaal. Daarnaast is hij projectleider van projecten rondom ICT en gezondheidszorg, en participeert hij in een aantal projecten als onderzoeker, ontwikkelaar of adviseur.

ICT & Webmanagement

Behandeling van de fundamentele ICT-ontwikkelingen in de zorg, Het digitale tijdperk is nu echt begonnen en heeft zich razendsnel ontwikkeld. Management moet zich bewust zijn van de nieuwe generaties van digitale toepassingen op het internet waardoor de cliënt, het proces, de techniek van de professional en de verslaglegging voor altijd veranderen.

De keuzes daarin zijn dilemma’s waarin de manager en bestuurder hun weg moeten vinden. Hoe moeilijk dat is laat de moeizame ontwikkeling van het EPD zien.

National Health system

eHealth informatie- en communicatietechnologie in de zorg omvat verschillende technieken, projecten, diensten en systemen die op afstand opereren. Het kan de personeelsdruk verminderen en kosten besparen. En door informatie te verzamelen over de zorgconsument is het mogelijk sneller en gerichter te werken. Een goed nationaal zorgsysteem biedt kansen, ook in relatie tot de commerciële aanbieders (Apple etc.)

Overige faculteitsleden

Sybren Tijmstra

Prof. drs. Sybren Tijmstra

Organisatie & Integratie

Margreeth Kloppenburg

Drs. Margreeth Kloppenburg

Ethiek vs. Business

Frans Bouwmans

Drs. Frans Boumans MBA

Finance Strategy

Egon Houben

Drs. Egon Houben

Risicomanagement

Walther Ploos van Amstel

Prof. dr. Walther Ploos van Amstel

Supply Chain Management

Harry Stol

Mr. Harry Stol MBA

Sales Management

Jan Scheffer

Ing. Jan Scheffer

Lean Management

Ger Hofstee

Ger Hofstee

Marketing

Guy Lubitsh

Prof. dr. Guy Lubitsh

Change Management

Pieter Klaas Jagersma
Gijs Hiltermann

Drs. Gijs Hiltermann

Financieel Management